HartC icon Hollands-midden Acute Regionale Triage Cardiologie

Hoe werkt dit in de praktijk?

Wanneer de ambulance bij u komt in verband met een verdenking op een hartaandoening, stelt de ambulanceverpleegkundige u een aantal vragen, doet lichamelijk onderzoek en maakt een hartfilmpje. Wanneer er sprake is van een levensbedreigende situatie, gaat u direct met de ambulance mee.

Wanneer uw situatie niet levensbedreigend is en er dus meer tijd beschikbaar is, belt de ambulanceverpleegkundige de HARTc cardioloog om uw situatie te bespreken. 

De cardioloog kan meekijken met het hartfilmpje dat wordt gemaakt door de ambulanceverpleegkundige. Mede op basis daarvan beoordeelt de cardioloog welke zorg u nodig heeft en waar u deze zorg het beste kunt krijgen. Hij houdt hierbij rekening met uw wensen en welke ziekenhuizen plek hebben. Op basis hiervan wordt u door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar u op dat moment het best op uw plek bent. Het ziekenhuis verwacht u, dus bij binnenkomst staat er direct een team klaar om u op te vangen.

Indien de cardioloog oordeelt dat het niet nodig is dat u naar het ziekenhuis gaat, dan wordt de zorg overgenomen door uw huisarts.